TEVÉKENYSÉGÜNK

FERROMARK-KERESKEDELMI KFT.

2016-ben kötött hosszútávú megbízási szerződés keretében az ISD DUNAFERR Zrt. által előállított melegen, illetve hidegen hengerelt táblalemezek, valamint hidegen hajlított nyitott és zárt idomacélok másod illetve harmad, negyed, és ötödosztályú továbbá osztályozatlan termékek értékesítését cégünk, a Ferromark-Kereskedelmi Kft. végzi.
Az ISD DUNAFERR Zrt. Magyarország egyik legnagyobb ipari termelő vállalata, 1964-óta van jelen a nyitott és zárt szelvényű idomacélok profilgyártása terén. Az acélmű területén a lemezalakítómű termelőbázisát három daruzott csarnokban végzik, 2 db nyitott és 4 db zárt profilgyártó sor adja. Ezzel a kapacitással megközelítőleg 200.000 tonna hidegen hajlított idomacél gyártására van lehetőség.
A hidegen hajlított idomacél, más néven profil vagy szelvény előállítása több fokozatú hajlítással, görgős hajlító gépsorokon történik. A zárt szelvények: kör, ovál, négyzet, valamint téglalap idomacélok gyártásánál nagyfrekvenciás hegesztést alkalmaznak.
A hidegen hajlított idomacél, más néven profil vagy szelvény egyik fő meghatározó ismérve a melegen hengerelt idomacéllal szemben, hogy magasabb szilárdságú, illetve egységnyi tömege kisebb.
Az általánosan használt és acélszerkezeti rendeltetésű nyitott és zárt szelvényű idomacél termékeken kívül külön a vevői igények szerint jelenleg sokféle egyedi felhasználású idomacél is elérhető a raktáron.

 

Az ISD DUNAFERR Zrt. Magyarország egyetlen integrált acélműve. Magyarország acéliparának zászlóshajója, az egyik legnagyobb ipari termelő vállalata. 1964-óta az acéltermékek vonalán vevőinek széleskörű kínálatot biztosít a melegen hengerelet acéltermékek, valamint a hidegen hengerelt acéltermékek, továbbá a hidegen hajlított nyitott és zárt szelvényű idomacélok profilgyártása terén.

2 kohós üzemmódban üzemel, évi 1, 7 millió tonnás termelés

Az acélmű területén a lemezalakítómű termelőbázisát három daruzott csarnokban végzik, 2 db nyitott és 4 db zárt profilgyártó sor adja. Ezzel a kapacitással megközelítőleg 200.000 tonna hidegen hajlított idomacél gyártására van lehetőség.

A hidegen hajlított idomacél, más néven profil vagy szelvény előállítása több fokozatú hajlítással, görgős hajlító gépsorokon történik. A zárt szelvények: kör, oval, négyzet, valamint téglalap idomacélok gyártásánál nagyfrekvenciás hegesztést alkalmaznak.

A hidegen hajlított idomacél, más néven profil vagy szelvény egyik fő meghatározó ismérve a melegen hengerelt idomacéllal szemben, hogy magasabb szilárdásgú, illetve egységnyi tömege kisebb.

Az általánosan használt és acélszerkezeti rendeltetésű nyitott és zárt szelvényű idomacél termékeken kívül külön a vevői igények szerint jelenleg sokféle egyedi felhasználású idomacél is elérhető a raktáron.

 

ISD Dunaferr